Kan man leve af at have mange sko?

Hvornår har du sidst været på et kursus?

Hvornår har du sidst købt tøj, sko, takser eller øreringe (du egentligt ikke havde brug for)?

Investerer du i din fremtid eller sko og tasker?

 

Jeg kan da godt starte med at sige at jeg brugte 700 kr igår på noget jeg reelt ikke havde brug for….. Hm…

Hvis du er godt tilfreds med din salon, dit personale og dit arbejde, så er det ikke nødvendigt at læse videre 🙂

For mig er det absolut nødvendigt at komme på kursus, messe eller anden form for uddannelse jævnligt. Helst 1 gang om måneden. Jeg har brug for inspirationen og det at lære noget nyt eller genopfriske noget “gammelt” for at kunne blive ved at udvikle mig som frisør.

Ja, nogle gange kan jeg da godt tænke om et kursus: “Puh, det er lidt dyrt.”, men så tænker jeg også lige i forhold til hvad? Typisk er udgiften tjent hjem ret hurtigt i form af nye kunder, ny energi eller nye/bedre behandlinger.

Er det dyrt at investere i min fremtid? Er det dyrt forbedre mine kompetencer og derved gøre mig dygtigere, så kan jeg kan tjene flere penge fremadrettet? Nej, det er tværtimod den bedste investering du overhovedet kan lave.

Helt ærligt, mange af os vil hellere bruge penge på makeup, smykker, tøj og tasker end bruge penge (og ikke mindst tid) på uddannelse og dygtiggørelse.  Det er bare ikke særlig klogt….

Jeg tør godt væde på at du har brugt flere penge (og fritid) på ting og sager til dig selv, dit hjem, din hund eller dine børn end du har investeret i dit arbejde. Dette gælder både ejer og personale i salonerne ( og andre arbejdspladser for den sags skyld).

Der er en kedelig tendens til at man ikke prioriterer egen dygtiggørelse, hverken med penge eller tid.

Hvad har du så tænkt dig du skal leve af i fremtiden? Hvordan skal du blive ved med at tiltrække nye kunder?

Konkurrencen i vores branche er benhård. Og jeg synes faktisk ikke vi kan klandre hverken de “billige” saloner eller det 1-årige kursus for alle vores udfordringer. Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen. Vi kan ikke drive salon idag som vi har gjort de sidste 20 år. Hvis du vil have kunderne, så må du også vise dem hvorfor de skal vælge dig.

Du skal lære at blære dig. Fortælle omverdenen hvor dygtig du og dit personale er. Hvad I har lært på det seneste kursus og hvilken flot salon I har. Vise hvad I kan og hvad der skiller jer ud.

Forestil dig du går ind i en tøjbutik. Hver gang du går derind, har de det samme tøj på bøjlerne. På et eller andet tidspunkt har du prøvet alt tøjet, købt en stor del af det og resten dur ikke….. Bliver du ved med at gå derind? Nej, vel? På et eller andet tidspunkt går du et andet sted hen. Ikke fordi du var utilfreds, men fordi er ikke kom noget nyt på hylderne. Det samme sker for vores kunder. Hvis vi ikke kan tilbyde noget nyt engang imellem, vise vi har lært noget nyt, så bliver det kedeligt, både for kunden og for os.

Så gør dig selv en tjeneste. Brug penge og tid på at blive dygtig. Det er så vigtigt for arbejdsglæden. På trods af at det er vores arbejde der skal betale vores forbrug og fritid, så bruger vi oftest flere penge på ferier, restaurantbesøg, kæledyr og byture, end vi bruger på at blive dygtigere til det vi skal leve af.

 

Gå ud og find et kursus eller et event du kan glæde dig til.

Jeg lover det giver dig noget endnu en ny taske ikke kan 🙂

 

Hvis du kender til et super godt kursus, så læg en kommentar i kommentarfeltet og del det med os andre 🙂

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s