“Mit hår fedter SÅ hurtigt!”

Kender du problemet?

Du har LIGE vasket hår og få timer senere føles og ser det allerede fedtet ud igen.

AAAARGHHH! Irriterende!

Der er flere årsager til det kendte problem. Det mest normale er at håret ikke blev vasket ordentlig rent til at begynde med.

Når vi går i bad er vores fokus på at vaske kroppen ren og det betyder desværre at vi ofte ser hårvasken som noget der skal overståes og som gerne skal gå lidt hurtigt.

Jeg hører ofte mine kunder sige at når de har været hos mig i salonen, kan de gå længere end normalt før de igen skal vaske hår. Det er der flere grunde til og dem kan du heldigvis selv nemt overføre til dine egne rutiner. Det kræver bare lidt ekstra arbejde fra din side.

Du tænker måske: ” Hvad snakker hun om? Jeg kan da godt finde ud af at vaske mit hår.” Men faktum er at det er der rigtig mange der ikke kan. Trust me, I know what I am talking about. Efter 30 år i branchen har jeg både mærket og ikke mindst lugtet hår der ikke bliver vasket ordentligt.

Derfor har jeg lavet en guide til hvordan dit hår skal vaskes. Prøv at læse den og se om du ikke får et brugbart tip eller to.

 • Vask håret 2 gange. Brug en renseshampoo først, mindst en gang om ugen. Din plejeshampoo kan ikke gøre alt på en gang. Tænk på det som en grundig rengøring af dit hår og hovedbund som fjerner stylingrester, sved, støv og fedt som tynger dit hår.
 • Brug tid på at vaske håret grundigt. Dette er den største grund til at håret bliver fedtet. At du simpelthen ikke vasker det rent til at starte med. Før du vasker håret skal du børste det rigtig godt. Det fjerner løse hår og gør det meget nemmere at vaske.
 • Start med at skylle håret grundigt. Tag din renseshampoo og brug en mængde der svarer til en stor teskefuld og fordel den godt i håret. Sørg for at komme godt ind i hovedbunden, også i nakken. Massér shampooén godt op. Arbejd systematisk så du er sikker på at du kommer rundt i hele hårbunden. Hvis den ikke skummer, er det fordi dit hår er meget snavset. Så skal du lige skylle let, og bruge en ny portion shampoo. Skum godt op og lad den sidde i 1 min (VIGTIGT: den skal have lov at opløse fedtet i hovedbunden). Skyl godt ud, husk det er skummet der tager snavset med ud. Nu tager du din plejeshampoo og gentager processen. Husk at skumme godt og massér HELE hovedbunden, specielt kanter og nakke. Brug gerne 1-2 min på det. Læg mærke til hvordan din frisør gør næste gang han/hun gør det. Lad den sidde mens du feks barberer ben. Skyl godt ud. Det er nu dit hår er rent.
 • Nu skal der conditioner/kur i. Klem vandet ud af håret med hænderne, tage en passende mængde (i forhold til om dit hår er kort eller langt, jo længere hår, jo mere produkt) og fordel det i længder og spidser først og til sidst i hårgrænsen og toppen (så du får mindst i der). Du skal tænke på hvor dit hår har mest brug for det. Tag en gammel wet brush/aqua brush med ind i bruseren og børst håret godt igennem, så du får fordelt conditioneren jævnt over hele håret. På den måde sparer du rigtig meget produkt. Lad det sidde den anviste tid (måske mens du vasker kroppen) og skyl derefter. Mange skyller det ALT for meget og ender med at skylle det hele ud igen. Det skal du IKKE. Det er meningen at der skal sidde lidt tilbage på håret.

Du er nu færdig med at vaske og pleje håret. Du kan nu bruge en olie eller styling creme til at tæmme de tørre spidser og evt krus.

En anden årsag til at dit hår fedter i siderne/pandehåret er typisk at du ikke kan holde fingrene/hænderne fra håret. Tænk på at hver gang du kører en hånd gennem håret, afsættes der en lille smule af det fedt/sved du har på hænderne i håret.

Det kan også være at din hud fedter en smule i panden, det gør det næsten på os alle i løbet af dagen og det fedt kan nemt trækkes op i håret med hænderne, hvis du mange gange i løbet dagen kører hænderne gennem håret. Måske er det slet ikke din hårbund der fedter, men din hud i ansigtet. Det kan du afhjælpe ved at tørre din hud af med en fedtabsorberende serviet eller bruge lidt pudder i løbet af dagen.

Når alt dette er sagt, så betyder det selvfølgelig alt at du vælger de rigtige produkter. Jeg har samlet mine favoritter og efter min mening behøver du ikke ret mange flere for at få det sundeste hår og hovedbund, så længe du bruger dem rigtig.

Urban Alchemy Salt Scrub er en skrub-shampoo der er eminent til at fjerne belægninger, fedt og snavs fra hovedbunden. Bruges en gang om ugen som en skøn spa behandling.

Pris: 159,- for 250 gram

Malibu C Un-Doo-Goo shampoo er en afrensende shampoo med en høj pH-værdi der nænsomt åbner skællaget på håret en smule, så stylingrester, silikoner, fedt og miljøforurenening renses af. Bruges en gang om ugen.

Pris: 218,- for 266 ml

Sidst, men ikke mindst, verdens bedste pleje og genopbyggende produkter fra Olaplex, som du kan bruge så tit du ønsker. Patenteret unik hårpleje, som garanteret genopbygger dit hår og gør det stærkere. Olaplex virker på ALLE hårtyper, da det styrker håret kemiske sammensætning og ikke kun lægger sig som en hinde udenpå håret. Har du ekstremt tørt eller ødelagt hår, kan det være en god ide at supplere med en fugtgivende hårkur/maske en gang om ugen.

Olaplex No 3 Treatment, Olaplex No 4 Shampoo, Olaplex No 5 Conditioner Pris pr stk: 229,-

Og husk nu at støtte op om din lokale frisør og køb produkterne der hvor du får den bedste vejledning.

God fornøjelse med din næste hårvask.

http://olaplex.com http://malibuc.com http://urban alchemy

3 comments

 1. Jeg nemt genkende dette men jeg har desværre en fedtet skæl eksem så mit hår bliver nemt tungt og fedtet selv om det bliver vasket tit også selv jeg faktisk følger dette råd som skrevet her er ikke altid det bliver rent desværre mit hår er naturligt tykt fra naturen

  Like

  1. Hej Julie. Det er jeg ked af at høre. Øv øv øv.
   Når du har fedtet skæleksem er det jo en helt anden situation. Så er din hovedbund”syg” og skal selvfølgelig behandles derefter. Mine kunder der har skæleksem har stor glæde af at få en Clean It-behandling i salonen som løsner belægninger af fedt og døde hudceller, så hovedbunden bliver ren og får luft til at hele. Det vil komme igen, men så er det væk/bedre for en stund. Har du åbne sår i hovedbunden, skal du være varsom med denne behandling og evt kontakte din læge.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s