Din tid er den vare du sælger

Tænk lige over dette hvis du sælger din tid istedet for fysiske varer. Frisør, kosmetolog, fodplejer, negletekniker, vippetekniker, coach, psykolog osv. 

Hvis din kunde ikke dukker op eller melder afbud i sidste øjeblik på grund af sygdom, trafik, syge børn eller lignende. 
Hvis du bliver syg den dag du skal ud og rejse, så får du jo ikke en ny flybillet eller pengene retur af flyselskabet. De er ret ligeglade med om du dukker op eller ej. Hvis du får penge retur er det fordi du har købt en ekstra forsikring. Altså noget du selv har sørget for. 

Det samme gør sig gældende hvis du bestiller/køber en ny bil. Dagen kommer, og nu vil du ikke have den…. du kommer til at betale for den alligevel. Eller du bestiller en stak visitkort, de er lavet, men du skal ikke bruge dem alligevel. Igen, du skal betale for dem. 

Du er som frisør nød til at se på din tid som den vare du sælger. Du sælger ikke fysiske enheder, men dine hænders tid. Når tiden er bestilt/reserveret, har kunden “købt” ydelsen. De har bare ikke betalt for den endnu.  

Hvis situationen opstår, så vil jeg klart gøre hvad jeg kan for at få afsat tiden, og lykkes det, helt eller delvist, vil jeg trække den indtægt fra det beløb den “syge kunde skulle have betalt. (Håber du forstår hvad jeg mener med “syge” for synes lige det ser lidt underligt ud på skrift 🤔😳😊).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s