“Kære kunde” – et brev fra frisøren til dig

Jeg ved du har brugt timer på at gennemtrevle nettet, Pinterest, Instagram, Facebook for at finde lige præcis DEN farve og frisure som du synes er helt perfekt.

Du har googlet dig skeløjet, fundet billeder af alle de smukke stjerner, som på mirakuløst vis skifter frisure og farve fra dag til dag, nogle gange endda flere gange på samme dag.

13343087_1263667786991910_6730885126283845269_n

Jeg ved at du drømmer om det flotteste hår, blankt, fyldigt og med det helt rigtige fald, farve, reflekser og som ikke kræver 1 times styling og en masse produkter om morgenen, når du vælter ud af sengen kl 6. Det skal helst bare sidde, også efter 20 min på cyklen. Med hjelm. Op ad bakke. I modvind….

Jeg forstår din frustration når jeg siger:

 • at dit ønske om at gå fra mørk til lys ikke kan lade sig gøre på 3-4 timer,  når du nu har set det på Khloe Kardashian og flere andre på Pinterest/Facebook osv.
 • at din korte frisure skal klippes ca hver 6.uge for at beholde faconen
 • at du skal pleje dit hår hjemme med de rigtige produkter
 • at der skal en føntørring og et glattejern/krøllejern på for at det sidder som på billedet
 • at jeg ikke kan klippe dit hår til at fylde mere af sig selv/fjerne dit koslik i pandehåret/din hvirvel i nakken eller få dit hår til at sidde i en bestemt vinkel permanent
 • at din hovedfacon/hår ikke egner sig til det du gerne vil have, men at vi kan tage inspiration fra det og lave det så det passer til lige præcis dig
 • at du lige så lidt kan få Helena Christensens hår, som hun kan få dit
 • at prisen afhænger af opgavens størrelse og at det bliver dyrere jo længere og tykkere hår du har, da det tager længere tid og har en længere historik af slitage, farve og kemiske skader
 • at du skal være tålmodig, når nu du bare gerne vil have det hår fikset idag!

Og her er det vigtigt at du vælger den rigtige salon. Det at skifte farve er ikke noget man “bare lige gør”. Din frisør skal, sammen med dig, lægge en plan som I følger, og DU skal lave din del af arbejdet. 75% af opgaven ligger i at du passer og plejer dit hår hjemme imellem dine salonbesøg. Det er som hvis du går i fitnesscenter. Du kommer 1 gang hver måned, træner med en personlig træner, spiser sundt den ene dag, men resten af tiden gør du som du plejer. Det virker heller ikke helt, vel? Som når du får lavet en professionel ansigtsbehandling, men går hjem og bruger håndsæbe og bodylotion i ansigtet. Det bliver huden ikke pænere af, vel?

Der er et par ting du skal vide.

For det første er de professionelle billeder du finder photoshoppet. Det er en falsk virkelighed der er skabt udfra et marketingsbehov. Så skal du have et realistisk billede, skal du finde en som IKKE photoshopper eller lægger filtre på deres billeder. Kig efter de før/efter billeder der er taget i samme lys. Før (inde), efter (ude) er meget brugt, men ikke ærligt, da lyset er helt forskelligt.

Det næste er dit hårs farve, kvalitet, længde, fylde, struktur og din hovedfacon. Langt hår klæder ikke alle, det gør kort hår heller ikke. Ikke alt hår egner sig til at være kort/langt, krøllet/glat, farvet/lysnet. Og det kan selv ikke den bedste klipning ikke ændre på. Hvis dit hår har en naturlig livscyklus på 2 år, så bliver det aldrig langt. Det er umuligt. Det er genestisk bestemt. Nogle af os har en kort cyklus (håret falder hurtigt ud og bliver aldrig langt), andre har en så lang cyklus at de kommer i Guinness Rekordbog med hår på 3 meter.

Når alle disse faktorer er taget i betragtning, så kommer det sidste, og ofte afgørende, spørgsmål. Hvad er dit budget? hvad må det koste?

Det er klart at der findes forskellige priser alt efter hvilken salon du bruger, men de store farveskift er dyre, både i tid og penge. Det er ikke noget der sker på et par timer. Det kan tage 2,3,5, ja op til flere besøg, før du har den farve du ønsker alt afhængig af hvor stor opgaven er. Meget kan i teorien lade sig gøre, men det er vigtigt at huske at mange af de billeder du ser er modelbilleder, som er filtreret/photoshoppet og nøje udvalgt blandt flere hundrede billeder, fordi lige DET billede er perfekt. Det næste du skal huske er at berømthederne sjældent har et budget. For dem betyder det ikke noget at bruge 3 dage og 50.000 kr på at få lavet en vild forvandling eller en speciel paryk, hvis ikke deres eget hår kan bære det. Prøv at finde @anthonycuts på Instagram, så kan du se hvad jeg mener med vilde forvandlinger og flotte parykker. (Hørte at Rihanna skulle bruge 1 million kroner på sit hår om året. Det har det færreste af os vist råd til!)

Vi frisører vil så gerne gøre dig glad, men vi kan ikke trylle. Det er en kam vi har, ikke en tryllestav ;).

Så hav tålmodighed. Vær realistisk omkring hvor meget du selv vil investere, både af tid og penge, og så skal vi nok gøre det bedste vi kan for at gøre dig glad og tilfreds. Du er trods alt den allerbedste reklame vi kan få 🙂

download-3

 

 

 

 

6 comments

 1. Ja det er godt skrevet, og jeg forstår udemærket godt pointen. Fedt at der sættes fokus på dette, for jeg har længe undret mig over, hvorfor nogle frisører kan farve et hår fra mørk til lys på en dag, og andre ikke kan?
  Se for eksempel @jacobsenhairbrand på Instagram, han har gjort det masser af gange. Hvorfor skal det så være så svært for andre frisører?
  Vh Nanna

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s