Hvem ved hvad? 

 

Og hvorfor må jeg ikke vide noget?
Jeg er overrasket. Meget endda.

Over frisørbranchens leverandører, men bestemt også over mine kollegers indstilling til den kemi og de ingredienser vi arbejder med.

Jeg har flere gange hørt: “Jeg er lidt ligeglad med hvad der er i, bare det virker.”

Hvad for noget?! Tænk hvis din tandlæge, læge eller maler sagde sådan.

Jeg kan godt forstå man kan blive lidt “skræmt” over alt den kemi. Jeg blev engang mødt med argumentet: “Nu er jeg jo ikke kemiker.”  Nej, det er maleren heller ikke, men han skulle gerne vide hvad han smører på vores væg og tandlægen hvad han fylder i vores tænder.

Det jeg til gengæld ikke kan forstå,  er vores leverandørers holdning til viden om og undervisning i kemien bag de produkter de sælger. De har teknikere ansat, men de fleste ved en masse om hvordan produkterne skal bruges, men intet om hvad de reelt indeholder. Og det irriterer mig, for hvis man ikke ved hvad der gør hvad i produkterne, hvordan kan man så bruge dem korrekt?!

Jeg tror på at hvis et firma kunne blive den bedste til at undervise salonerne i indhold og anvendelse, så ville de blive en kæmpe succes.

Hvorfor? Fordi så ville frisøren vide hvad der gav volume, beskyttede farven, gav hold og hvad der rensede. De ville vide hvordan de skulle løse opgaver og hvordan de kunne vejlede kunden bedst.

Hvis vi bare siger til vores kunder: “Denne shampoo beskytter farven” uden at kunne forklare hvorfor og hvilken ingrediens i lige netop denne shampoo der gør det, ja, så kan hun jo ligeså godt hive en liter “farvebevarende” shampoo ned af hylden, næste gang hun er i supermarkedet. For det var jo det jo vi sagde hun skulle købe. En farvebevarende shampoo.

Jeg synes det er arrogant at vores leverandører vælger at nedprioritere denne utroligt vigtige del af vores uddannelse i deres produkter. De gør det med argumentet :”Der er så få der går op i det.”  Jeg kan godt selv læse på flasken hvad og hvordan den skal bruges. Jeg vil vide hvad der gør hvad og hvorfor.

Jeg tror nærmere der er fordi de ikke gider. Eller fordi de helst ikke vil have vi bliver for “kloge” og begynder at sætte spørgsmålstegn ved det de sælger.

Jeg har længe eftersøgt et firma, som reelt ved hvad de sælger, og den eneste person i vores branche i Danmark, som ved hvad han snakker om, er Jan Eskildsen fra Ingredien. Et dansk produceret produkt, som manden bag har fuldstændig 100% styr på. Han ved alt om hvad der er i hans produkter.

Ellers er jeg nød til at vende blikket mod USA, hvor der sidder nogle super skarpe undervisere, Katie Siepierski og Mags Kavanaugh, http://www.askmags.com, som er utrolig hjælpsomme og ved ALT om kemi i hårprodukter.
Måske de danske leverandører skulle oppe deres game og begynde at undervise og uddanne deres personale, så de kan uddanne frisørerne og vi kan alle blive endnu dygtigere?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s