Nethandel og discountbutikker

struds

Er dit produktsalg nedadgående? 

Detailhandlen bløder i øjeblikket, webshops og discount-butikkerne blomstrer og så sent som idag så jeg en post på Facebook: Netto: Redken produkter 10,- pr stk.


Danmark er det eneste land hvor der er så stor en parallelimport af varer i vores branche og vi er nød til at finde andre måder at tjene vores penge på.

Jeg var i selskab med 6 af mine veninder den anden dag og der kom snakken til at handle om produkter, nethandel og billige priser. Alle har jo handlet på nettet. Udvalget er enormt, du kan vælge hvad du vil, både i produkter, tøj og sko. Det er rent ud sagt Verdens Største Prøverum! Og det er kommet for at blive.

Men…. Medaljen har jo altid en bagside. Som jeg sagde: “Det eneste kunderne får ud af det i vores branche er at behandlingerne bliver dyrere. Det bliver ganske enkelt dyrere at blive klippet, da vi er nød til at tjene pengene andre steder.” Det havde de ikke tænkt over.

Har du?

Ser du på det, rent økonomisk, så er det faktisk ikke en vanvittig god forretning at have hylderne fulde af produkter, så hvis vi skal fortsætte med at sælge produkter, så skal det dælme være noget vi brænder for. Vores avance er så lav, at fortjenesten er minimal når alle omkostninger er regnet fra. OGSÅ selvom der er nogle “smarte” sælgere der tror vi ikke kan regne. Husk nu at fordi der er “dobbelt op” fra indkøb til udsalgspris, så tjener du altså ikke 100%. Nærmere 37,5%.

Et eksempel på smarte sælgeres regnestykke:

Produkt indkøb ex moms : 100,-

Produkt udsalg inkl moms : 200,-

“Fortjeneste : 100%!” Tadaaaaaa!!!! Hokus pokus….

Hvad er der galt her? 2 forskellige slags priser! Man skal lige være enige om man regner med eller uden moms. Ellers er det som at sammenligne æbler og appelsiner!

Så det hedder :

Produkt indkøb ex moms : 100,-

Produkt udsalg ex moms : 160,-

Så har du en fortjeneste på 60 kr ud af de 160,- du har “tjent” : 60/160×100 = 37,5 %

De fleste brancher opererer med en kalkyle på mindst 2,5 på indkøbsprisen. Bare ikke os.

Og skal vi så også dumpe priserne ned på et lavere niveau for at følges med diverse discountbutikker, ja, så er det nærmest kun en service vi tilbyder kunderne, ikke noget vi tjener penge på.

Hvad kan vi så gøre ved det?

For mig at se, er der 3 muligheder:

1: Du smider dig fladt på ryggen og giver op. Sælger aldrig et produkt igen medmindre kunden selv beder om det og sætter alle dine behandlingspriser op.

2: Du kigger kritisk på dine hylder. Er det virkeligt det her du vil arbejde med? Hvis du ikke brænder for produkterne, så kan alt andet være lige meget.

Tilbyder din leverandør dig det samme som alle andre, eller kan de noget unikt? Kan de skabe et fællesskab og et samarbejde? Bakker de op med markedsføring på de sociale medier? Er de synlige eller følger de samme model som de har gjort de sidste 20 år?

Og vigtigst af alt, opfører de sig ordentligt?  Lyt til andres erfaringer med firmaet. Nogle mennesker skyr ingen midler.Du kan blive den næste i rækken.

3: Du tager dig sammen, presser din leverandør lidt på prisen, men vigtigst af alt, så skal du kræve at blive ordentlig uddannet i de ting du står og sælger for dem. For det er reelt hvad du gør. Og tro mig, deres avance er væsentlig bedre end dine sølle 37,5%!!! Den investering du og din leverandør gør i din uddannelse og produktviden, vil komme begge parter tilgode! Du skal blive den absolut bedste og vide allermest, så du kan fortælle dine kunder hvorfor de skal købe produkterne hos dig. Accepter du ikke kan vinde dem alle. Sådan er det bare. Men du skal gøre et forsøg.

Og en sidste ting, selvom det er møg irriterende, så kan du tilbyde en prisgaranti, men den gælder kun 1 uge frem. Kan de finde produktet billigere andre steder ( husk at regne evt fragt med), så tilbyd det til samme pris, medmindre det er under din indkøbspris. Her er valget om du vil tjene lidt eller ingenting.

Vi bliver også selv træt af at have betalt fuld pris for en vare, der sættes ned ugen efter.

 

 

 

 

 

 

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s